Reiki

 

Wat is Reiki?
Reiki is de Japanse term voor universele (Rei) levensenergie (Ki).
Het is een voedende energie voor mensen, dieren en planten.
Reiki werkt in op zowel het lichaam als op de geest.
Niet alleen de genezing van lichamelijke kwalen wordt door Reiki gesteund, ook helpt het negatieve emoties en gedachtepatronen te verwerken en los te laten.
Je hoeft niet “ziek” te zijn om voor een behandeling in aanmerking te komen. Juist de onderbewuste en meestal onderdrukte psychische drempels en blokkades zijn vaak de oorzaak van lichamelijke of psychische klachten.

Reikibehandeling
Tijdens de behandeling komt de energie altijd daar terecht waar je hem op dat moment nodig hebt. De uitwerking van de energie is daardoor bij ieder individu en bij iedere behandeling weer anders, die kan variëren van gewoonweg tot rust komen en het verlichten van pijnen, tot het losmaken en verwerken van emotionele problemen.

Voor wie /welke klachten is Reiki geschikt?
Reiki is geschikt voor de mens die aan zijn heelwording op lichamelijk en geestelijk gebied wil werken en is met name zeer geschikt voor mensen met de volgende problemen:
• Stress
• Vermoeidheid
• Lusteloosheid
• Depressie
• Slaap-, geheugen- en concentratieproblemen
• Emoties zoals angst, onzekerheid, woede etc.
• Lichamelijke klachten zoals pijn, spanning, benauwdheid etc.
• Nervositeit
• Het stellen van persoonlijke doelen
• Het verkrijgen van meer zelfvertrouwen en meer zelfkennis.

Reiki ondersteunt degene die behandeld wordt bij wat op dat moment belangrijk is en is nooit strijdig met andere behandelwijzen. Ook bij kinderen heeft deze combinatie een aangenaam en krachtig helend effect op hun lichamelijke en geestelijke problemen.

Reiki, een reisgenoot op uw levensweg.

De cursussen Reiki
Reiki cursus 1e graad.
Het kunnen genezen is iets, dat sterk tot de verbeelding van de mens spreekt. Toch behoort het genezen tot de standaarduitrusting van elk mens.
Het is normaal. Abnormaal is het, dat een mens het eigen vermogen tot genezen kwijt raakt en klachten en kwalen ontwikkelt. Reiki is een makkelijk toegankelijke methode om je zelfgenezende krachten te activeren en aan je heelwording te werken, om alle aspecten van jezelf te ontdekken en zichtbaar te maken, om oude ideeën op te ruimen en iets nieuws te leren accepteren.
De cursus bestaat o.a. uit vier inwijdingen die het lichaam verder openen voor het genezende vermogen van de Reiki energie en bestaat uit het aanleren van de handposities voor behandeling van jezelf en anderen. Reiki is een praktische hulp voor het alledaagse leven. Reiki is altijd en overal beschikbaar voor iedereen. Reiki kun je ook geven aan planten, dieren voorwerpen, etc. Zelf beleven en ervaren krijgt voorrang boven de theorie. Experimenteer!

Reiki cursus 2e graad.
Deze cursus maakt gebruik van drie symbolen: één om de Reiki energie te kunnen verhogen, één om psychische blokkades op te heffen, één om mensen op afstand te behandelen o.a. met behulp van foto•s en om dingen uit het verleden of juist in de toekomst te helen.
Ook in deze cursus vergroot de inwijding het vermogen om Reiki energie door te geven.

Praktische informatie.
Een cursus duurt vier dagdelen (meestal avonden) en is inclusief lesmateriaal en certificaat.
Er wordt gewerkt in een kleine groep van ca. 4 personen.

Tip:
Kijk ook eens bij Universal White Time Healing (UWTH)
UWTH is “het nieuwe Reiki” van deze eeuw, nog krachtiger en nog meer omvattend!
Level 1 van UWTH omvat Reiki 1e en 2e graad !